Mizo Hmeichhe Serh


Hlumami a riah luh vang a ni. Kamkeuna: ‘National Seminar on ‘Mizo Lengkhawm Zai’ neihna turah Seminar paper, topic-ah ‘Features and Uniqueness of Mizo Lengkhawm Zai’ tih thupui hmanga ziak tura sawmna ka han dawng chu ka haitho nge ka normal lo tih pawh ka inhre lo a ni ber mai a!. Hmeichhe virgin leh virginlo hriat dan🤔 Mipa Sazu Neilian Zual ram te. Thomas Hall, Ramhlun North-ah rorel inkhawm an nei a; kumina ram pum huap hmeichhe khawmpui neih dan tur te, diocese budget te, India ram hmun ṭhenkhata Catholic biak-in tihchhiat leh kohhran serh leh sâng zah loh taka sawisak leh Kolkata-a sister pawngsual duh loh lantir nana ram puma chaw. Mizo te hi hmeichhe hna, hmeichhe tih tur awma hre tlat hnam kan ni hi a buaithlak chin a awm a. Tuaisial, tap tap teh suh, chunga Pathianin bawkkhupin min thlir reng a nia. Ngaina lo chuan like lo mai ila. Only on this condition will we consent to you. Mizo Pres Koh Hmei Centenary Souvenir 100 Years, Aizawl: 2004; Mizo Pres Koh Hmeichhe Chanchin Tha leh Mizo Hmeichhiate, 1997 ; Mizo Presby Church 2002 Nilai leh Beihrual Thupui Aizawl 2002 Jan 22, 2012 · A hmasa berin hmei chhe serh ( Vagina )chhungah hian gland chikhat ( Bertholin Gland ) a awm a, chu chuan a hnathawh ber chu hmeichhe serh. Janpan hian hman lai atang tawhin mipa naupangte ni leh hmeichhe naupangte a hranin an hmang thin a. A phuahtu thih kum 100-na champha 1947 a an serh tum chuan London chanchinbu chi hrang hrangah he hla chanchin hi an chhuah uaih uaih a, chumi zinga nula pakhat chuan, "He hla hi a mawl hle a, mi naran pawhin a awmzia hriatphak a ni a, a thukna lamah lah mi thiam tak takte tan ngaihtuah tham a ni bawk si" tiin a ziak a ni. Rui chunga nula rim leh khawlai kal ching mi hi chapo chhinchhiahna a ni. aizawl chhunga om tan free home delivery kan ti thei bawk. ni riat nia serh tan, Israel thlaha mi, Benjamin chia mi, Hebraite laka Hebraia piang; Dan lamah chuan Pharisai, thahnemngaih lamah chuan Kohhranho tiduhdahtu; Dan thua felnaah chuan sawisel bo,” a nihna kha a ni (Phil. (Thu Puan 1:1) Entîr nân, a chala "Babulon Khaw Ropui" tih inziak hmeichhe chungchâng a sawi a ni. MIZORAM STATE HEALTH CARE SCHEME (MSHCS): 2016-17. Jehova chuan chu Lal hnênah chuan: "I hmeichhe hruai avâng hian mitthi mai i ni ta; mi nupui a ni si a,. Mizoram pum huap Catholic Hmeichhe Pawlte chuan Inrinni khan St. Kristian Tlangau - November, 2012 - Free download as PDF File (. Ram tam zawkah hian huam zau taka ahlawma mipa leh hmeichhia inthliarhranna lantirtu mai a ni. Tanhril Branch KTP Committee chuan Kum 2017 chhung hian "Bial pawn Branch tlawh nise" kan ti a. Published and edited in Mizo by Malsawma Tochhawng, Sabbath School & Personal Ministries Department Director, Mizo Conference of Seventh-day Adventists, Box -097, Aizâwl, Mizoram, INDIA- 796001, on behalf of General Conference of Seventh-day Adventists. Thin cancer hi an nei ve meuh lo. 1:57 DOWNLOAD PLAY. Engpawh chu nise, Mizo leh Pawih pawh chu lo indo pawh ni se Bawihtlung/bawitlung pa (Pawihte) ni reng chungin, Mizo diktak ka la ni ve reng tho. Kuminah hian Mizo tawng lehkhabu 134 an khawnkhawm a, chuta tang chuan Book of the Year hi an thlan a ni. A dik takah chuan a awih reng, easy lutuk nih a hlauh avangin a tang der mai mai a ni reng si a. Hmeichhe piannalh leh mawina hmangin inchhung bungrua chi hrang hrangte, motor-te leh eitur te thlengin zawrh vek a ni a. Chuta a tei rawlaihnaah chuan Palestina rama Kristiante chhar chhuakin an zîngah a khawsa ta a ni. (Zawlnei Daniela 9:27 "Tin, tiṭiautu chu tenawmna thla chunga chuangin a lo kal ang a; tin tâwpna, lo thleng ngei tûra ruat sa thleng chuan thinurna chu tiṭiautu chungah chuan leih buak a ni ang," a ti a. An sakhaw lehkhabute a hrilhfiahin a. Chu hmeichhia chu “mipui te, hnam te” chunga ṭhu anga sawi a ni a. Ka lu hi tui ni se, ka mit hi mittui hnâr ni teh se aw!Ka mi, ka fanu thahte tân chhûn zânin ka ṭap tûr! Thlalêrah khualbûk nei thei ila aw!Ka mite kalsanin,. Sawi nawn ngai lovin, Sap ho hian thumal (word) an ngah em em mai a, ama'rawhchu natna hming sawi nan chuan Medical Term hi hman i tum hram thin ang u. Khawtlang awm ni serh loh hi vanni salna a ni duh. Indopui II-na hma lam, sap hoin min awp lai khan sap sipaiah Mizo eng emaw zat an kal a. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr Pari - Duration: 5:54. Chapman (Mrs. com Blogger 110 1 25 tag:blogger. Mipa thenkhat intizei deuh phei chuan an nula pawlte G-spot hawlh fuh a, an hmeichhe pawlte chuan nuam ti ta em em angin an sawi thin. , join Facebook today. Facebook hi Kum 2004 February a Mark Zuckerberg-a siam chhuah a ni a, A tirah chuan Harvard University-a student-te tana a siam a ni a, an hlut tak em avangin University dangah hman theihin an dah belh zel a. Kan awmna khua-ah chuan ka pain hna a thawh avangin kan awm a. A thawnthua hmeichhe naupang thi (Buangteii) pawh hi tunah chuan chhangchhenu takzet a ni tawh a! All India Radio-a ka thawh laia ka phuah a ni a. April 18, 2010 - Free download as PDF File (. Lasi thang hi sah chhiat zel tur a ni, awh palh a hlauhawm. An thil serh chu anmahnin an nei ang- Numbers Bung:5:10 Mirethei ve tak pakhat hian Nikhat chu Sumdawnna lam a a hlawhtlin ve mial beisei in Africa ram hla tak mai chu a pan ve ta chawt a. Vânhnûna a ni a, a nu chu R. Kan hmandan kha keini lo hre ve ringawt tan pawh ava ropui tak em! Mizo nunhlui thlir kir leh ang, an kut tan khan chhungtinte an inbuatsaihna nasa a, hlimni leh lawmniah chhungkaw kim ngeia hman an duhin an tum thin. mahse India ah hi chuan Kum 1980 chho atang khan la hman chhunzawm zel hrih ala ni. Mizo nula pangngai, ngo lem lo, hmaitlang tha ve fu hi a ni a. Mi tam zawkin zirna a\anga kan neih hriatna (knowledge) leh thiamna (skill) hi thiltihtheihna (power) a ni a. 3) Mipa natna bik -Pa hleih theih lohna hi mipa a lanchhuah na hmasa ber a ni fo a. 12 Unaute u, keimah anga awm tûrin ka ngên a che u,. Zangkhai zeta a han chêt vel dan phar phar chu ka lawmzawng tak a ni a, ka zai a lo ngaithlâk thin thu leh, a duh zawng tak a nih thu min hrilh nghe nghe a. chumi atân chuan nang leh kei hian hlutna leh pawimawh riauna kan lo nei a, chumi. (Tih chhinna he lehkhabu ka review-na hi review leh ka duh, chuvang chuan chhiar mai ila a dang chu duh tawk ila) Benghawlh lehkhabu: Tun hnai mai khan Thukhawchang tih Pu Lalhmingliana ziah chu chhuah a ni, Zoram mipuiin a chuhin an inchuh luih luih mai. 17) Khawtlang awmni serh loh chu Van ni chhalna. Mizo zinga ringthar lo piang chhuak mekte tan Pathian fak nan Mizo irawm chhuak hla ni lo in Sap hla lehlin Mizo tawng a thu ulh tak tak lungkuai lo tak tak te kha an hman thin a, chung hla lehlin hote chu Mizo te tan khan rilru fan rawih khawp a sak a harsa ve viau thin in a rinawm. NEVER ALONE-43 www. Zawlkenpuan chu Mizo puandum pangngai a ni a; puan thulkhung dang ang a ni lo. Khawvela hmeichhe serh chak ber (world's strongest vagina) record a siam a. Home LAWRKHAWM A hmeichhe serh chu mipa serhah amahin a A hmeichhe serh chu mipa serhah amahin a inthlak. Kan history ziaktute ziak dan lah a inang lo ve nasa bawk si a, sawi sual palh a hlauhawm hle a ni. Saturday, December 26, 2009. Sex hman hian mipa aiin Hmeichhia in a nawmna an pawh hnem zawk. Eitur tha, balance diet hi hriselna atan a pawimawh hle a,tui tam tak in hian hmeichhe serh a tihnawng tha Nu te kan nih avang ringawt a,fai lo leh rimtui lo tur kan ni bik lo tih hi vawng tlat ila. Lalhluna Padma Shri Awardee, Lunglawn, Lunglei. Mahse,chhungkua inpawh lo tâk an ni tih leh awmho ngât phei se chuan an inhau nasa thei hle ang tih dinner kan neih chhúng pawh khan a lang sa reng. 8 Kûtah chuan han kal rawh u. Naupang kaihhruaina pawimawhzia hi Pathian thu leh Hrilhlwkna Thlarauin chipchiar taka an ziak zirna a\ang chauhva, a \haber hriatthiam theih a ni. Bibliography. 1:61 Tin, annin a hnenah, “I laichinte zingah he hming pu hi tumah an awm hlei nem,” an ti a. Timothean Paula leh Sila a zui Derbe khua tlawhin Lustra an thleng a, chutah chuan zirtîr pakhat Timothea a awm a, a nu chu ringtu Juda a ni a, a pa erawh chu Grik mi a ni. Full text of "Mizo Pi Pute Leh An Thlahte Chanchin" See other formats. THU PUAN bu-ah hian angial angana pawm loh tûr chi ṭawngkam a awm nual a. com Blogger 46 1 25 tag:blogger. Kum a lo vei a, BA kum hnihna a zir kumin Kolkata-ah hnathawk turin alo chhuk a, a lo chhuk hma kar khatah anu in min rawn hrilh a, chu chu kan inhriat hmasak berna a ni ta. 6" a sâng a ni. mizobaptist. He Valentine ni ah hian Nula Tlangval thianghlim taka in ngaizawng te tan lo hlu bik se. Chung mite thu leh hla dawng sawng tura inpeih a, an mahni pawh zawn chhuah. Dai kianga naupang lo awm leh hmeichhe tlai thingphurte chuan, Langthei tlangval ding ṭhup mai an han hmuh chuan an tlanchhe lawng lawng mai a. ,a hlai lam 4 ft. (Zawlnei Daniela 9:27 "Tin, tiṭiautu chu tenawmna thla chunga chuangin a lo kal ang a; tin tâwpna, lo thleng ngei tûra ruat sa thleng chuan thinurna chu tiṭiautu chungah chuan leih buak a ni ang," a ti a. Hmeichhe pahnihte inkâra inhnialna Solomona rem dân chuan nakina Solomona ropui zâwk, Isua Krista rorêl dân tûr chungchângah eng rinngamna nge min pêk? (1 Lal. Kan hmandan kha keini lo hre ve ringawt tan pawh ava ropui tak em! Mizo nunhlui thlir kir leh ang, an kut tan khan chhungtinte an inbuatsaihna nasa a, hlimni leh lawmniah chhungkaw kim ngeia hman an duhin an tum thin. Book of the year thlan nan hian lehkhabu pawm theih chin bithliah a ni a, hetiangin: Mizo tawnga chhut, lehlin ni lo, phek 50 aia tlem lo, chhut nawn ni lo, cyclostyle-a chhut ni lo, khawl chhut ngei a ni tur a ni. If you will be as we are , that every male of you be circumcised ; Keimahni anga mipa zawng zawng serh in tan ve vek erawh chuan kan neihtîr thei ang che u. Vulei Cung Min Thang Hna Pathian Zei Ah A Rel Lo Mi Le A Serh Set Mi Pawl An Dawnghnak. Assam Forest Department hnuaiah Range Officer-in ka thawk a, kan Headquarters chu Haflong a ni a, Mikir Hills District(tunah chuan Karbi Anglong District a nit a) leh North Cachar Hills District bial enkawl turin min dah a, ka awm hma deuh kum 1975 vel kha chuan Conservator of Hills, Shillong-in. He hla a phuah kum 1944-ah High School kan nei tan chauh a ni. 5 of 1977, Society Act 1860 (Act XXI of 1960) It's Headquarter is located at Aizawl, the capital of Mizoram. Estheri chu a hmu apiangte duhzawng mi nih a kai a. Hei vang hian an rualpui mipa zinga awm nuam lo an tiin an inla hrang bik fo. com mizo story thar englai pawhin chhiar tur a awm reng Ka thluak hi a chaw mawlh vek in ka hria,Ka rilru leh ka taksa hi na viau mah se;Nigel-a hnen a ka pa ngeiin min hlan tawh miau avangin Nigel'an,dim dawina tel hauh lova,ka thianghlimna a tih bawrh ban naah hian ka thinrimna ti lang thei ka nilo tih ka hria. CCE leh sport hi a kal kawp tlat a, school tha chuan enga mah hi a hmaih thiang lo. White hian a lehkhabu tam takah, a bkin, Kristian chhngkaw nundan tur chungchang Thuchhuah, kohhran chanchinbu kartin chhuakahte hian nu leh pate hnena thurawn hausakpui tham a ziak \hin. 4 JULY ZAIPAWL INCHHIARNA Group Member kal Isaia 13 Jeremia 11 Joela 7 Nahuma 13 Obadia 9 Zakaria 15 Total 65. -a chu, a enkawl lai dam lo pakhatin a check up laia a thlá lâksak leh video siama a puh avângin man a ni a, Becton-a hian April, 1, 2014 khan a dam lo enkawl lai phalna la lovin a kap leh mawng báwr vêl thlá a lâk sak nia sawi a ni. SABBATH LO AWM TANNA LEH A AWMZIA : Bible a Sabbath lo lanna hmasa ber chu Exodus 16:23 thu hi a ni a. Hmeichhe thinlung i pû a, mipa thahrui i nei lawi sî anih hi, Chutichuan, kei chu Myrmidon sipaite nen indona ah kan chêtchhuah ve mi phalsak la, i thîr kawr min hâktîr bawk ang che. Chumi hma in He pesticide hi athat lo hem avang in European Union, Australia(banned in 12 oct 2010) ,New Zealand(banned in jan 2009) te bak ah ram hrang hrang 63 chuang in hman an khap (banned) tawh a. 1:1 Tin, heti hi a ni a, Saula thih hnua Davida Amalek-ho rûna a lo haw a, Davida chu Ziklag khuaa ni hnih a awm hnu chuan; 1:2 heti hi ani a, a ni thum ni chuan ngai teh, mi pakhat an tanhmun ata saula hnên atangin a puante pawtthlêrin a lu-a lei kai luam hi a lo kal a; tin, Davida hnên a lo thlen chuan leia bawkkhupin chibai a bûk a. 14 hi naupangte ni atan an hmang. Facebook hi Kum 2004 February a Mark Zuckerberg-a siam chhuah a ni a, A tirah chuan Harvard University-a student-te tana a siam a ni a, an hlut tak em avangin University dangah hman theihin an dah belh zel a. vanneih asiamin chhimlam Busstand ah sawn, hmeichhe tlawn tlai that hmel deuh mai hi alo ding zum zai mai le. Tin, a tihkhawloh tûrin a hnênah hmeichhe fanu a pe ang a, mahse a hlawhtling lo ang a, a hlâwkpui hek lo vang. Zozam Weekly Khawiah pawh, Zo hnahthlak awmna apiangah. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. ( tawng lepchiah), mi, mihring. Tanhril Branch KTP Committee chuan Kum 2017 chhung hian "Bial pawn Branch tlawh nise" kan ti a. 15 vel) ni chuan Jerusalem Temple-a halral thil hlan an hlanna ṭhin maichamah chuan Judaho sa thianghlim lo, VAWKSA a hlan ta a, Temple chu an tibawrhbang ta a ni!. Serh leh sang an dah sang em em a. Mizo te hi hmeichhe hna, hmeichhe tih tur awma hre tlat hnam kan ni hi a buaithlak chin a awm a. Chumi zan chuan Sadawtin Khawnthiang a dawntir a. pdf), Text File (. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial This site is about Nuchhungi English Medium School, Hnahthial town in Mizoram, India, and the educational system connected with the institution and the locality. Chhungkaw khawsakna kawnga thil \ul apiang hreh lova thawh nghal: Chhungkaw khawsakna peng hrang hrangah hian chet nghal ngaihna a tam mai a - Insuk, thingphurh, gas lak, tui chawi, ei rawngbawl, in leh a vel tih fai etc. Peregrinus-a chu zawlnei angah an ngai a, an serh leh sang kaihruaitu, synagogue hruaitu, engkima engkim a ni mai, a ti a. Home LAWRKHAWM A hmeichhe serh chu mipa serhah amahin a A hmeichhe serh chu mipa serhah amahin a inthlak. Mizo pasaltha sawi nikhua rêng rêngin Khuangchera hming hi a ri hmasa ber a ni zêl a. THU PUAN bu-ah hian angial angana pawm loh tûr chi ṭawngkam a awm nual a. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr Pari - Duration: 5:54. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr. Chhiatni chungchanga chin dan hlui, puithuna atthlak chi hrang hrang, kristianna nena inhmeh tawh lo ang chi - khuala thi, a khaw lama thlan lo laih lawk tawh vanga a ruang thlen ni nia phum ngei ngei ngaia ngaih tlatna ang chi te, mitthi thuam thil chhawm zui tlak si phum tel ngei ngei tura ngaihna te, ruang awm chhunga in chhunga thil intar, dah bo ni si lo (calendar, darthlalang etc. Chu hmeichhia chu "mipui te, hnam te" chunga ṭhu anga sawi a ni a. Chutiang anih vang chuan inpawl/luk lai in mipa leh hmeichhia an inhriat thiam a an inpawh a ngai hle a, inpawl lai in hmeichhia in a MAWN kha a lo hrawt/nuai ve emaw, mipa serh in a hrut thei zawng. Japan mite hian american mite aiin pumpui cancer a lêt 5 in an nei tam zawk. Entir nan, Mizo hnam danah - Nupa tuak khatin, theih tawp chhuahin in leh lo din turin theih tawp chhuahin tha an tawh dun thin a. Hmeichhe volleyball champion team. a pass a, 1940-ah Zairema'n B. Mahse,chhungkua inpawh lo tâk an ni tih leh awmho ngât phei se chuan an inhau nasa thei hle ang tih dinner kan neih chhúng pawh khan a lang sa reng. Kamkeuna: ‘National Seminar on ‘Mizo Lengkhawm Zai’ neihna turah Seminar paper, topic-ah ‘Features and Uniqueness of Mizo Lengkhawm Zai’ tih thupui hmanga ziak tura sawmna ka han dawng chu ka haitho nge ka normal lo tih pawh ka inhre lo a ni ber mai a!. An zavaia an maimitchhin daih hlawm avangin hmeichhe naupang hmaa dawnkan chunga rose par sen lo awm pawh chu tu dah nge tih sawi thei an awm hauh lo. He zawhna lo pianchhan dik taka sawi theih chu chhandamna kawng dik tak hriatloh vang a ni! Pathian lehkhathu a kan hmuh angin chhandamna atan hian kawng pawimawh em em thuang thum a awm ti ila a sual lo ang. Readbag users suggest that The New Life Mission - Mizo Trial_edition 2 is worth reading. Book of the year thlan nan hian lehkhabu pawm theih chin bithliah a ni a, hetiangin: Mizo tawnga chhut, lehlin ni lo, phek 50 aia tlem lo, chhut nawn ni lo, cyclostyle-a chhut ni lo, khawl chhut ngei a ni tur a ni. 9:6, 7; 11:2-4) Lalte bu khatna 4:29-34 chhiar rawh. 2:17 Lal chuan hmeichhe dang zawng zawng aiin a hmangaih a, nula dang zawng zawng aiin khawngaihna leh duhsakna a hlawh a; tichuan lallukhum a khumtir a, Vasti aiah lalnuah a siam. Full text of "Mizo Kohhran Hrang Hrangte Chanchin" See other formats. mahse miss universe organiser, mi hausa donald trump a enkawlna hnuaia mite chuan, piantirh atang hmeichhe. Kan hmandan kha keini lo hre ve ringawt tan pawh ava ropui tak em! Mizo nunhlui thlir kir leh ang, an kut tan khan chhungtinte an inbuatsaihna nasa a, hlimni leh lawmniah chhungkaw kim ngeia hman an duhin an tum thin. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr Pari - Duration: 5:54. Wednesday, February 24, 2010. web; books; video; audio; software; images; Toggle navigation. hremhmunah kan upa ka hmu. A tuk programme hman zawhin chhunah Lawngtlai-ah kan let leh nghal a. Chuvangin Mizo Tawnga mi ziah zen zen loh he inhnialna tawp thei lo thupui lo ziak hmasatu nih pawh hi a Tha ve tho ve. com Blogger 110 1 25 tag:blogger. Sepui a seh a, a beng khinghnih, a hmui leh a serh a ei a. Paula hian “hun bi kim” tih \awngkam a hmang kher a, hei hian Pathian chu mihringte tâna a ruahmannate tihlawhtling ngei tûrin hnâ a thawk a ni tih a tilang. Book of the year thlan nan hian lehkhabu pawm theih chin bithliah a ni a, hetiangin: Mizo tawnga chhut, lehlin ni lo, phek 50 aia tlem lo, chhut nawn ni lo, cyclostyle-a chhut ni lo, khawl chhut ngei a ni tur a ni. 2:16-19, 5:3-14, 7:4-27). Nuchhungi English Medium School, Hnahthial This site is about Nuchhungi English Medium School, Hnahthial town in Mizoram, India, and the educational system connected with the institution and the locality. Serh leh sâng khawih theihna pêk nghâl a ni. He blog a thuawm te hi a ziaktute ka dil hran lova, ka dil lohna chhan pawh social media hrang² a mi ka hmuh ka lak khawm te an ni a, chuvangin a ziaktute phalna hi lak mai ngaihna ka hriat loh vang a ni e. Mipa chuan a serh/zang kha hmeichhe serh/chhukua a thun a a dep mawlh mawlh … FB ah Zawhna leh post tam tak, a hmeichhia zawk in sex nuam ti velo, vawrtawp thlengve ngai lo tihvel chhiar tur a awm nual mai. thi, thisen, thisena inzawmna mi uluk leh induh mi tak, thinurna, thisen inchhuahna or thah, bloodly, adj. 53 Tichuan, mi tin mahni inah an haw ta ṭheuh va. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] tih pawm a, chutah serh tan ni leh ta a, nei thei taa inchhâl hi thil theih a ni lo. Bible Language Mizo ṭawng. Tanhril Branch KTP Committee chuan Kum 2017 chhung hian "Bial pawn Branch tlawh nise" kan ti a. Vulei Cung Min Thang Hna Pathian Zei Ah A Rel Lo Mi Le A Serh Set Mi Pawl An Dawnghnak. Thin cancer hi an nei ve meuh lo. NEVER ALONE-43 www. Publishing platform for digital magazines, interactive publications and online catalogs. ᑕ Kegel exercise: (A tihdan chauh ka ziak dawn, sei lutuk in duh silo)Dr Arnold Kegel a design chhuah…. Luipui tlak dawna pa kuk ruih ruih leh, hmeichhe hriat atana pa aw thian kuk kuk chu pa rawn tlak an tling ngai lo. Chutiang chu a nihzia sawi fiah nân. He kan neihhlut ber hi hlauh a hlauhawm em em a ni. (Hawrawp kan tihâwn a ni) (Genesis 20: 3, 6) Chuvângin, Jehova'n ziakin dân chu la pe. 16:8) tia a lo sawi tawh angin, he Dan Brown-a Ngaihruat Lasi Thawnthu Phuahchawp “The Da Vinci Code” hi Kum 2003 khân chhuah (published) a ni chauhva, tunah hian khawvelah 40 million copies an hralh dêr tawh a, ţawng hrang 40 chuangin an letling tawh. Hmeichhe sam buang, tereuhte, fit nga âwrh tur hian mi rawn pan a, min rawn thutchilh chawt a, "Lib Hatcher ka nia, he Club neitu hi ka ni," a rawn ti teh ngawt a. Khawtlang awm ni serh loh hi vanni salna a ni duh. LAWRKHAWM; Thlirnak; A hmeichhe serh chu mipa serhah amahin a inthlak. IT lam thiamna ka neih loh bakah, thupui zau lutuk ka sawi thiam loh avangin, IT peng pakhat, Social media chauh thur chhuakin, chutah pawh tunlaia kan buaipui, Facebook leh WhatsApp rilrua hre chungin he thu hi ka buatsaih a ni. Thitin thla, mitthi thlarauin khawvel a chhuahsan thlaah Aizawlah mi 8 an inawkhlum a nih chu. (Zawlnei Daniela 9:27 "Tin, tiṭiautu chu tenawmna thla chunga chuangin a lo kal ang a; tin tâwpna, lo thleng ngei tûra ruat sa thleng chuan thinurna chu tiṭiautu chungah chuan leih buak a ni ang," a ti a. Puitling SS Zirlai 2014 - Ephesi, Philippi, Kolossa Leh Philemona - Free ebook download as PDF File (. Ka thutna chu ka kawhhmuh a. A hmasa berin hmei chhe serh ( Vagina )chhungah hian gland chikhat ( Bertholin Gland ) a awm a, chu chuan a hnathawh ber chu hmeichhe serh ti hnawng a, hmeichhe serh ( Vagina ) a pH lo vawn a ni, tin nupa nun hman lai a serh chhung lo ti hnawng tu a ni bawk. A dam lo te saruak thla la ṭhin Arkansan doctor : Kum 68 mi, Paul Becton Jr. (Hawrawp kan tihâwn a ni) (Genesis 20: 3, 6) Chuvângin, Jehova’n ziakin dân chu la pe. Khawtlang awm ni serh loh hi vanni salna a ni duh. Here I go again. Sawi ho tûrte 1. ) (Tr), Rev. txt) or read book online for free. KS ngei mai chu :- ‘Bawngkawn kan thleng chu leh. A ziaktu ten he blog a in thu ziak hi in lo chhiar fuha he blog a a lo awm hi in lung a awi lo a nih chuan lo sawi u la ka lo delete leh mai dawn nia. Thin cancer hi an nei ve meuh lo. Isua kha ama duh hun huna rawn kal ve ngawt a ni lo va; Pathian hun ruatah chiah chiah a ni a lo kal ni. Mipa chuan a serh/zang kha hmeichhe serh/chhukua a thun a a dep mawlh mawlh … FB ah Zawhna leh post tam tak, a hmeichhia zawk in sex nuam ti velo, vawrtawp thlengve ngai lo tihvel chhiar tur a awm nual mai. The Mizo Hmeichhe Insuihkhawm Pawl (MHIP) was established on the 6th of July 1974 and was registered under Registration No. Ram hnufual zawkah cancer thihna thlentu tam ber ani. Ka hmêl hian Mizo hmêl a ang vak lo em ni dâwn le, Burma sipai-hovin Mizo ka nih an ring hauh lo mai a …thu tam tak, a tùl lo thleng thlengin min zawh phah a. Africa ram ah chuan Bawnghnute hi a lo to em em mai hi a ni a, Mirethei pa chuan Bawnghnute hmang chuan a sumdawnna chu a tan ta a, kar lovah a lo hausa ta. Hlo thawh hi a hah thlakin hun leh tha a heh em em mai a. Kum 40 chuang a ral tawh a, guitarist ropui tak. Hmeichhe sual chu zahpuiawm tak a ni. The complete address is Treasury Square, Aizawl. Kan bengin kan hria a. Kan \hutna chu a inhlat lo naa kan inbe pawh mai lo. tichuan, kei pawhin ka chunga i thil tihsual tûr chu ka khap che a ni: chuvângin a ni, amah i khawih ka phal loh ni," tiin a hrilh a ni. Copy - 4,270. A dam lo te saruak thla la ṭhin Arkansan doctor : Kum 68 mi, Paul Becton Jr. Tanhril Branch KTP Committee chuan Kum 2017 chhung hian "Bial pawn Branch tlawh nise" kan ti a. Israel-te Aigupta bawih atanga Mosia hmanga Pathianin a hruai chhuahna, Elim leh Sinai Tlang inkara an awm lain Pathianin Israel-te chaw tan van atangin manna a rawn tlaktir a, hemi manna tlak rual hian Sabbath serh turin Pathianin thu a rawn pe tan ve ta nghal bawk a ni. The Holy Bible in Mizo, Lushai of India. 19) Kum khata in khat atanga unau hmeichhia pakhat aia tam pasal neih a thiang lo. tih pawm a, chutah serh tan ni leh ta a, nei thei taa inchhâl hi thil theih a ni lo. A hmasa berin hmei chhe serh ( Vagina )chhungah hian gland chikhat ( Bertholin Gland ) a awm a, chu chuan a hnathawh ber chu hmeichhe serh ti hnawng a, hmeichhe serh ( Vagina ) a pH lo vawn a ni, tin nupa nun hman lai a serh chhung lo ti hnawng tu a ni bawk. A bikin Mizo hmeichhe tan chuan hockey hian future a nei tha a, India rama player tha pawl zingah Mizo hmeichhia an tel ve fo mai. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. (Zawlnei Daniela 9:27 "Tin, tiṭiautu chu tenawmna thla chunga chuangin a lo kal ang a; tin tâwpna, lo thleng ngei tûra ruat sa thleng chuan thinurna chu tiṭiautu chungah chuan leih buak a ni ang," a ti a. Trojan ho chuan indona ah i telve leh ta emaw an ti anga, tichuan Greek sipaite chuan insiamrem lehna türin thâwklâkna hun an nei thei dâwn a ni. Christian chhungkaw dik tak i din theihna atana i chhiar ngei ngei tur lehkhabu a ni. Biblical Romance from the Book of Ruth #4 A hmasa zawk hi "serh-bàwr Nia le, ram tlan lèt tùr kha Naomi ram chungchâng a ni a, hmeichhe rokhàwmna ram a ni lo tih kan chiang a. Kan \hutna chu a inhlat lo naa kan inbe pawh mai lo. Jehova chuan chu Lal hnênah chuan: “I hmeichhe hruai avâng hian mitthi mai i ni ta; mi nupui a ni si a,. Sairum dai bul,khawchhak lam kawng. Tin, a tihkhawloh tûrin a hnênah hmeichhe fanu a pe ang a, mahse a hlawhtling lo ang a, a hlâwkpui hek lo vang. Heng thil ka tih chhan hi mizo ka nih vang liau liau a ni. Ka tho vat a, a bag khai chu ka lak sak a, hmun remchang laiah ka dah a. An zingah hian chihnih an awm ve leh a, serh thlak duh chi leh cross-dresser an tih mahni opposite sex te thawmhnaw hak anga in cheia duh tawk mai te pawh an awm bawk a ni. com Blogger 110 1 25 tag:blogger. 20) Leido hmeichhe mutpui chu vanni hmuh lohna. txt) or read online for free. Hudsona sawi angin Longitude Degree 25-100 leh Latitude 15-33 inkara chengte hi Israel hnambo te an ni. A tlangpuithuin nausen mipa chu ni riat (8) a tlinin a serh hmawr vun an tan ṭhin. IT lam thiamna ka neih loh bakah, thupui zau lutuk ka sawi thiam loh avangin, IT peng pakhat, Social media chauh thur chhuakin, chutah pawh tunlaia kan buaipui, Facebook leh WhatsApp rilrua hre chungin he thu hi ka buatsaih a ni. Easily share your publications and get them in front of Issuu's. Thomas Hall, Ramhlun North-ah rorel inkhawm an nei a; kumina ram pum huap hmeichhe khawmpui neih dan tur te, diocese budget te, India ram hmun ṭhenkhata Catholic biak-in tihchhiat leh kohhran serh leh sâng zah loh taka sawisak leh Kolkata-a sister pawngsual duh loh lantir nana ram puma chaw. , 1942-ah Mizo zinga hmeichhe B. A nuṭaten thikthu chhiatna ser an han zamtir meuh erawh chuan zalenna duhtu Mizo nula Laltheri chu tu nge a nih a tar lang ta. Lungrual tak leh puithu taka he ni kan serh a, thi leh hliam tuarte zahna kan entira, hnam chhantute chawimawina ni atan kan hman thin chuan inpumkhatna ni, Pathian auhna ni ah kan hmang thei ngei ang a, India pawhin min hrethiam ngei bawk ang. Guitar zut nalh ber Jimi Hendrix. Ei Siam Dan MIZO CHAWHMEH BAWL LEH BAI Tun tum chu kan hotute duhthlan, chawhmeh zo Nupa ni si lova mipat hmeichhiatna lam thiltih dang, kâa châkna inhrîkthlâksak te, mawngkaw pâwlna te, leh serh inkhalhsak ang chite pawh por·neiʹa zîngah a tel vek a ni. Mipa tam tak hian an kawppuite serh kua var leh zau hi an buaipui ṭhin a. Meng zim san mai a ni a, engtik lai pawha nui reng mai chî niin a nuih reng vânga awm ta nge tih chu hriat loh, a biang vei lamah hmangaihna chhûn luhna atana ṭ ha fahranin biangsum a khuar kak a, chu chu a duh emaw, duh lo emaw, amah ka hmuh apianga ka hmuh hmaih theih loh leh hmuh loh theih loh a ni. Lasi thang hi sah chhiat zel tur a ni, awh palh a hlauhawm. Hmeichhe tih dân tûr reng ni maw, “Ka awih lo” a lo ti. Luipui tlak dawna pa kuk ruih ruih leh, hmeichhe hriat atana pa aw thian kuk kuk chu pa rawn tlak an tling ngai lo. com,1999:blog-2536146073336245545 2020-02-28T09:16:08. Ruihhlo avangin kan thalai naupang te te ten nunna an chan zut zut reng bawk a. Catholic hmeichhe Rorel Inkhawm. 7th May 2014 news in Mizo Latest news collection in Mizo language. Pangpar dah lo thei lova inngaite kan awm a nih pawhin thlen hun hunah ruang bula dah mai zel nise. He berhva lung hi Zoram mi hmingthang Kawlawia leh a nupui (a lungphunah hian mipa leh hmeichhe lem a lan avanginKawlawia nupui ni a ngaih a ni)lungphun a ni aa san lam 5 ft. He khua hi Uttarakhand tlangram chhengchhe deuha awm ni ve lovin tlangin a hual vel an Hindu luipui thianghlim ruam rem deuha awm a lo ni a. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr. Chu hmeichhe ṭha takin an inneihna te, a hming ṭhatna te, leh Jehova nêna an inzawmnate a hloh chu pawi a ti rêng rêng lo vang. Africa ram ah chuan Bawnghnute hi a lo to em em mai hi a ni a, Mirethei pa chuan Bawnghnute hmang chuan a sumdawnna chu a tan ta a, kar lovah a lo hausa ta. Kum tinin Kristian sâng tam takte chu inngaihna sualah an tlu lût a. 52 Kristian Thalai Pawl Saikhamakawn Branch Pathianni Dt. Indopui II-na hma lam, sap hoin min awp lai khan sap sipaiah Mizo eng emaw zat an kal a. Jehova chuan chu Lal hnênah chuan: "I hmeichhe hruai avâng hian mitthi mai i ni ta; mi nupui a ni si a,. Random thoughts. Leonardo da Vinci hian Johana lem hmeichhe hmel anga a ziak chhan hi chiang taka hriat ni lo mah se sawi dan thinah chuan amah hi tleirawl laia nu deuh zim zem a ni a, chuvangin ama nungchang angin Isua ziritir zinga mi a ziak nia sawi a ni. Kan awmna khua-ah chuan ka pain hna a thawh avangin kan awm a. Hmeichhe tih dân tûr reng ni maw, “Ka awih lo” a lo ti. Lalpa rorêl hun remna(Is 2. Anmahni ei ai hi mi an pe phal tak meuh meuh a ni. If you will be as we are , that every male of you be circumcised ; Keimahni anga mipa zawng zawng serh in tan ve vek erawh chuan kan neihtîr thei ang che u. Mizo Kristiante hian sa serh bik hi kan nei ve chiah em tih erawh chu hriat chian a chakawm khawp mai. Mipa tam tak hian an kawppuite serh kua var leh zau hi an buaipui ṭhin a. A hnute atangin a pum lamah, ka chhuk thla zel a, a kap ka dap thleng a, a mawn vel ka khawih sak a, a ip chawih a, a kut ka la a, ka kap zen tirin ka zang ka hum tir a. 17) Khawtlang awmni serh loh chu Van ni chhalna. 2) Hmeichhe harsatna bik, Entirnan - Serh thak, bawlhhlawh var chhuak nei deuh reng mai ang te pawhin a lang chhuak a, hmeichhespecialist te hi zunthlum hmuchhuaktu an ni chawk reng a ni. mahse miss universe organiser, mi hausa donald trump a enkawlna hnuaia mite chuan, piantirh atang hmeichhe. Chung mite thu leh hla dawng sawng tura inpeih a, an mahni pawh zawn chhuah. Kan inkhal chho tan a, a hmuia fawp pahin a hnute ka khal a, a hmur te chu ka hmeh hrual sak ne ne a, a thaw halh halh a, a rum dat dat a. Amah Rokunga hunlai ngeiin 1936-ah Sangliana"n B. Cyprus ah tun hnai khan tual thahna rapthlak tak athleng a, hmeichhe naupang kum 6 mi chin hriat loh in abo bawk ani. Israel lal hmasa ber, Saula thisen kai, Saula hming pu phak a ni a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. He blog ka siam chhan chu Pathian thu. Sakhaw serh leh sang zawm dik thu-ah pawh duh fir zual, entir nan Pharisaite leh midang tam tak an chhuak a. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial This site is about Nuchhungi English Medium School, Hnahthial town in Mizoram, India, and the educational system connected with the institution and the locality. Mizo pawh ni lo nurse (nula) hmaah chuan khêl lovin thla tin vawi hnih ka mawng ka hlim ta ziah mai a ni!. Mi tupawhin a neitu remtihna lova lungphun a tihchhiat emaw, a sawn emaw chuan, roreltuin a ^wm t^wk a chawitir t hei. Entir nan, Mizo hnam danah - Nupa tuak khatin, theih tawp chhuahin in leh lo din turin theih tawp chhuahin tha an tawh dun thin a. Chumi zan chuan Sadawtin Khawnthiang a dawntir a. Pari Win 354,160 views. An thil serh chu anmahnin an nei ang- Numbers Bung:5:10 Mirethei ve tak pakhat hian Nikhat chu Sumdawnna lam a a hlawhtlin ve mial beisei in Africa ram hla tak mai chu a pan ve ta chawt a. A nuam lo bik riaua hriatna an nei ṭhin. Chutiang chuan hma kan la zui ta a, kan tlawh theih tur awm a kan ngaih Branch 5 chhawpchhuah atang chuan Branch Committee in uluk takin kan ngaihtuah leh ta a, Lungleng I Branch tlawh zai kan rel ta a ni. Zan lamah ni se kum khat chhunga thla-en zual hunlai ber niin, he khuangchawi thlaa thlabial zante ngat phei hi chu kumkhaw thua zan chhinchhiah tlak, thawnthu leh hla thu-ahte. Transgender: Transgender kan tih te hi serh thlak na zawng hi an va ni vek kher lo va, mipa soul hmeichhe taksaa awm, hmeichhe soul mipa taksaa awm te an ni a. mihur chuan like ru. Hmeichhia in mi in an rawk a, an hal a, mi motor an ru a, mi pawisa a ruksak bawk a, a rapthlak hle mai. Sex story reng2 a ziak tu hming tih lan zel ani ang Tin page siamtu hi mipa ka nia. Hmangaihna nei leh midangte hmangaih thei tura Siamtuin a siam kan ni a, hmangaihna lantirna atana thilpek kan inpe te hi a lawmawm a, a ropui a ni. Kut thak hnawihna : Mipain hmeichhia kut an thlak hian sawisel an hlawh viau a, hmeichhiain an thlak ve thung hi chuan an enliam leh mai thung a. Mizo hmeichhe saruak thlalak found at facebook. Chutiang chu a nihzia sawi fiah nân. Chemical thil kan hnawiha mahse a reh hlen thei tak tak thin lo a ni. A chhûnga thuawmte-ah lût rawh. Ruah asur nasat vangin zanlai dar 1 thleng ka zawnkual pui hnu paw'n kan hmulo. Christian chhungkaw dik tak i din theihna atana i chhiar ngei ngei tur lehkhabu a ni. a pass a, 1940-ah Zairema'n B. 1-4) Nimahsela, ni hnuhnûngahte chuan heti hi a ni ang a, Lalpa ina awmna tlâng chu tlâng lian chungahte chuan tihnghehin a awm ang a, tlâng tê. com mizo story thar englai pawhin chhiar tur a awm reng Nigel-a te chhungkaw awmdan hi hriatthiam harsa ka ti tak zet,an hausa in,sum leh pai duhtawka hman tur an nei ngêi mai. (English Honours) a pass a, 1939ah Khawtinkhu ma'n M. com mizo story thar englai pawhin chhiar tur a awm reng Ka thluak hi a chaw mawlh vek in ka hria,Ka rilru leh ka taksa hi na viau mah se;Nigel-a hnen a ka pa ngeiin min hlan tawh miau avangin Nigel'an,dim dawina tel hauh lova,ka thianghlimna a tih bawrh ban naah hian ka thinrimna ti lang thei ka nilo tih ka hria. Hi5, Orkut, Twitter, Skype, MySpace etc. Hmeichhia in mi in an rawk a, an hal a, mi motor an ru a, mi pawisa a ruksak bawk a, a rapthlak hle mai. 52 Kristian Thalai Pawl Saikhamakawn Branch Pathianni Dt. Mizo Sex Story - Zanlai Thlifim. ni 22-ah Venghlui Kohhran atanga indang, College Veng Kohhran chu kohhranpui-ah dah a ni a. 1-4) Nimahsela, ni hnuhnûngahte chuan heti hi a ni ang a, Lalpa ina awmna tlâng chu tlâng lian chungahte chuan tihnghehin a awm ang a, tlâng tê. pherh leh patl huanga dah mai theih ,mahni duhthua zahmuah thlak ,mipa atanga hmeichhia,emaw hmeichhia atanga mipa. thisen kai. Heng infiamna rothap tak tak, wrestling, boxing, formula 1-ah takngial pawh hmeichhe sexy taka lanna hi a awm zel. Pa pakhat hi KS ka zawnpui alawm le. 1 Korinth ah chuan Lalpa Zanriah (Lord’s Supper) tih a ni a, Tirhkohte Thiltih buah chuan chhang phel (breaking of bread) ti maia hman a ni. Pangpâr angin a lo chhuak a, a vuai leh a, hlimthla angin a thlâwk bo va, a awm hlen lo. Seventh Day Aventist te chuan vawksa hi chu an serh ta law law a, Jehova Witness chuan ran leh arva nghawng zai ngat lo chu an ei duh lo bawk a. Shillong-ah kum 10 dawn ka awm ta a, Mizoram atanga rawn kal Mizo tam takin Shillong nuam an tih chhan chu zu vang niin a lang a, zu in duh chuang lo mi tam tak hmuh tur an awm bawk. Amanda-i hi kum 22 a ni a, a nu leh pa leh a nau nen an khawsa mek ani. Zan lamah ni se kum khat chhunga thla-en zual hunlai ber niin, he khuangchawi thlaa thlabial zante ngat phei hi chu kumkhaw thua zan chhinchhiah tlak, thawnthu leh hla thu-ahte. Internet-ah pawh a zawn hmuh dan inkawhhmuhna a tam khawp mai. *Natna hming zawng zawng chipchiar takin kan tarlang thei lo anga, kan hman tlanglawn zualpuite, ka hriat ang tawk ka'n tarlang ve ang e. 26:18 Nau kan pai a, kan na a, thli ang lek kan hrin kha: leiah hian chhan chhuahna lam reng kan tikaw lo va; khawvela awmho lah an tlu hek lo. A chhûng thu-ah lût rawh. Kan awmna khua-ah chuan ka pain hna a thawh avangin kan awm a. A luikam tuakah hian an pathian biakna in chi hrang hrang, an sakhuanaa thil serh thianghlim leh Yoga tihna hmun te, mipui mimir tana thut hahchawlhna leh hawi thawvenna tur hmun hahdamthlak takin an siam duai mai a, vur ram atanga hnar nei an luipui tui. Khawvel a Agrochemicals an hman tam ber chu hnim thahna (herbicides) a ni. RELATED ARTICLES MORE Hmeichhe Virgin Leh Virgin Lo Hriattheih Dan Chi-5. HMEICHHE NAUPANG!!! Mizo Ghostbusters Adventure #2: Hei hi pawl ang deuha kan indin hnua zan riaka kan chhuah tam ber tum ani a, mi 9 kan ni a, kan thilton hi a hnu lehxela kan fiah naah poh keimah phei cuan a aia ciag hmuh k neilo! He thil kan hriatna ber chu ka Nu thiannu bazara a thutpuiin a hrang tih min hrilh ataga hria kan nia. Hetiang thilte hi Mizo Danah serh leh roh >m >m a ni. Zawlkenpuan hi Inneihna thil serh tikimtu pakhat a ni a,a pasal thih hunah tuam nana tih a ni. Mizo te hi vanram fang nasa ber pawl kan nih ka ring, vanram fang tawh ringawt hi Association din tham zet zu awm a!! Kan Vanram fang te lah hian an fan dan a in ang thei lo em em khawp a!! A ṭhen chuan an duhthusam Vanram an fang a, a ṭhenin pawl vanram!! #UPC nu in vanram a fang a, lukhum var an lo khum vek a!!. 21) Leido palai thah chu vanni hmuh lohna. Easily share your publications and get them in front of Issuu's. Paulan serh tan a dodâlna chhan dang leh chu thlarau lam \hatna a dâl tlat vâng a ni. A Kâwm: Babcock. Kan \hutna chu a inhlat lo naa kan inbe pawh mai lo. Mizoram chhim lam atangin Aizawlah lehkha a rawn zir a, chutih lai pawh chuan kan la inhre lo. Chutianga an serh loh chuan anmahni anga thih ve an hlauh vang a ni ber. Jehova chuan chu Lal hnênah chuan: "I hmeichhe hruai avâng hian mitthi mai i ni ta; mi nupui a ni si a,. HMEICHHE DOCTOR LAK TLÂK LOH TE. 20) Leido hmeichhe mutpui chu vanni hmuh lohna. KOHHRAN SERH LEH SANG 6 July 2016 Nilai zan inkhawmah khan Kohhran serh leh sang thawh a ni a, mi 2 thunun niin Pukzing Kohhran atangin Pu Lalbiakhlua te chhungkua (member 4) dawnsawn an ni. An sang zawkin an thau deuh zawk a, kum inrual rau rauvah an intinula hma deuh \hin. txt) or read book online for free. Ka mawn chu a lei hmawr chuan a liak kual a, dingzawnga vawi 10 vel a liah lual hnuin chutiang chiahchuan vei zawngin a rawn liak kual a, ka nuam ti lutuk chuan ka mawng ka lo kan ak ak a. Ei Siam Dan MIZO CHAWHMEH BAWL LEH BAI Tun tum chu kan hotute duhthlan, chawhmeh zo Nupa ni si lova mipat hmeichhiatna lam thiltih dang, kâa châkna inhrîkthlâksak te, mawngkaw pâwlna te, leh serh inkhalhsak ang chite pawh por·neiʹa zîngah a tel vek a ni. Loneitu te hian an lo a an hnathawh pui ber pakhat chu hlo thawh hi a ni tlat a ni. Zawlkenpuan nei lo chuan pasal in atangin a buatsaih thei;amaherawhchu, a senso chu hmeichhe lam tum a ni. Kan awmna khua-ah chuan ka pain hna a thawh avangin kan awm a. Puithiam LalberTE (Lk. A kam nam deuh tawh leh beidawng thinrim deuh chuan, " Pawisa lamah harsatna a awm lo, tlankual reng lo khan, kawmtur chu min hmuhsak mai rawh," min ti deuh ngul ngul reng tawh mai nen. A zu pai pawh kan kan khulh zo vek tawh. China ram Guangdong Province-a pa pakhat Mua Li an tih chuan an fanu piang hlim chu hospital ațanga ru chhuakin ramah a paih. Anonymous http://www. Bible chuan a sawi lo; mahse, Diabola chuan Sari chu thutiam thlah hring chhuaktu atâna tlâk lo nihtîr a duh ngei ang tih rin nachhan tûr ṭha tak kan nei a ni. Hmangaihna leh thianghlimna vawn nung zel tura duhsakna. Laltlanfela 9436374983 Jt. Sawi ho tûrte 1. Bawihtei leh a nu ka. Sex story reng2 a ziak tu hming tih lan zel ani ang Tin page siamtu hi mipa ka nia. Mipa chuan a serh/zang kha hmeichhe serh/chhukua a thun a a dep mawlh mawlh … FB ah Zawhna leh post tam tak, a hmeichhia zawk in sex nuam ti velo, vawrtawp thlengve ngai lo tihvel chhiar tur a awm nual mai. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] Full text of "Mizo Hnam Zia Leh Khawtlang Nun Siam Thatna" See other formats. pdf), Text File (. Phurna leh tumruhna tel lo chuan game khelh prihawm loh tak a ni thei. Hlumami a riah luh vang a ni. Catholic hmeichhe Rorel Inkhawm. te pawh an awm bawk…entirnan zaithiam Cher fanu Chaz Bono (dancing with the stars judge). Shillong-ah kum 10 dawn ka awm ta a, Mizoram atanga rawn kal Mizo tam takin Shillong nuam an tih chhan chu zu vang niin a lang a, zu in duh chuang lo mi tam tak hmuh tur an awm bawk. 3) Hmeichhia an \hang chak zawk : Hetih hun lai hian a hmei a pain \hang chak bawk mah se, hmeichhe \han dan hi a chak zual deuh va. July 27, 2018. interview naah serh thlak chu na duh ve tak anih thu sawiin – mahse ahma kha chuan darthlalang ah pawh inen tha ngam lo thin ka ni a, tunah erwh ka dang ta a ti. Hmeichhe sual chu zahpuiawm tak a ni. Entir nan, Mizo hnam danah - Nupa tuak khatin, theih tawp chhuahin in leh lo din turin theih tawp chhuahin tha an tawh dun thin a. January ni 4 zan dar 7 vel khan naupangte hi an unau ho’in an thenawmte in ah tv en turinn an kal a, naupang hi a mutachhuah tawh avangin a unaute ho hmain a haw a, a hawn kawngah chuan Aung Ko Su Tu-a kum 33 chuan naupang hi a lo hmu a tichuan naupang hi pawmin an fu. November ni 27 Pathianni khan Lankapara hmunah Hindu mipa 2 leh hmeichhe 1 ten Lalpa Isua hminga baptisma changin UPC an zawm thar leh ta. Tichuan suangtuahna in thlarau khawvel i lo thleng ang a, nunna thing daihlim. Kum 2011 khan Delhi leh Mumbai te Excursion in kan tlawh a, relin kan kal a, kan nin ber chu Vai tuai lo kal thin kha a ni. Site ṭawng hman thlâkna. Naupang Sunday School-ah hian Hming ziak mi 111 (Zirtirtu 21 + Naupang 90) an awm a. Khawvela hmeichhe serh chak ber (world's strongest vagina) record a siam a. hmasa ber Lalsangpuii kan nei a. Lasi thang hi sah chhiat zel tur a ni, awh palh a hlauhawm. Chu hmeichhia chu “mipui te, hnam te” chunga ṭhu anga sawi a ni a. Zawlkenpuan hi Inneihna thil serh tikimtu pakhat a ni a,a pasal thih hunah tuam nana tih a ni. 20) Leido hmeichhe mutpui chu vanni hmuh lohna. Kan bengin kan hria a. Japan mite hian american mite aiin pumpui cancer a lêt 5 in an nei tam zawk. Lucian-a sawi dan chuan Peregrinus-a chu Kristiante zîngah pawh a tla tlum hle awm e. Ka innpi in lunglawmtein ka rak in dawn, thazaang rak i lak ve. Luipui tlak dawna pa kuk ruih ruih leh, hmeichhe hriat atana pa aw thian kuk kuk chu pa rawn tlak an tling ngai lo. Zan lamah ni se kum khat chhunga thla-en zual hunlai ber niin, he khuangchawi thlaa thlabial zante ngat phei hi chu kumkhaw thua zan chhinchhiah tlak, thawnthu leh hla thu-ahte. Sepui a seh a, a beng khinghnih, a hmui leh a serh a ei a. Engtik ni pawh hi mihring te hian hun bika kan hman hi a thiang ve hrim hrim a ni ve bawk a. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. 26:18 Nau kan pai a, kan na a, thli ang lek kan hrin kha: leiah hian chhan chhuahna lam reng kan tikaw lo va; khawvela awmho lah an tlu hek lo. KOHHRAN SERH LEH SANG 6 July 2016 Nilai zan inkhawmah khan Kohhran serh leh sang thawh a ni a, mi 2 thunun niin Pukzing Kohhran atangin Pu Lalbiakhlua te chhungkua (member 4) dawnsawn an ni. ni 13, 2013 (Zirtawpni) khan kawppui duhawm tak a nei a, keini Hlimkhawpui Editorial Staff te chuan kan lawmpuiin,nupa kawpchawi diktak an nih zel theih nan duhsakna kan hlan e. We provides local, regional, national & international news in Mizo language and English Saturday, 17 May 2014. Sung Tin Par a rawn lar chhoh tantirh khan kei music lama beng hawng lo ve tak hian, a zai thiamna han duh chhanna tur pawh ka hmu ve thiam lo pek a. MIZO TAWNG A CHANCHINTHAR LAWRKHAWM. zinga kan hman lar ber leh Mizo thalai tam tak ten an atchilh mek chu Facebook hi a ni awm e. Michelle Obama hi mipa a ni tia tang te tan chhan pakhatah chuan a hrawk bawk hi mipa hrawk bawk ang a ni tih a ni. Ka inchiu-na hi a na thei êm êm a, a hlim chhâwn chuan ka kal tha thei ngai lo va, a tûkah lah ka khua a tisik ziah bawk. txt) or read online for free. jan 7, 2018 : january ni 5, zan dar 11 leh minutes 15 vel khan naupang kum 5 mi, a pawngsual zawhhnua that-tu chu an man ta. Thin cancer hi an nei ve meuh lo. Mizo Society & Culture. ktpsakawrdai weekly news. Mizoram pum huap Catholic Hmeichhe Pawlte chuan Inrinni khan St. 7th May 2014 news in Mizo Latest news collection in Mizo language. Mahse National U-19 Camp-a ka awmlai khan Football-ah ka Piangthar ka ti mai a, “Mi paw’n an theih chuan ka thei ve ang, engtikah emaw chuan National Senior Team-ah ka la tel ve ang” tih rilru ka pu. mizo an man an tantirte leh an tan hlumna hmun Vailen vawi hnihna hi a hmasa aiin an rawn thawkrip hle mai a, sipai ringawt pawh 7366 lai an ni a, an chetdan pawh a rawva zawk a, khua pawh engemawzat an hal leh a, Mizo te chunga rorel tum an nih kan pi pu te khan la hre mah suhsela, an chet dan hian Mizo te thin a tiur hle mai a, hmun. Kohhran Hmeichhia : November 9 - 11 chhung hian Shillong Mizo Kohhranah Kohhran Hmeichhe Golden Jubilee lawmna neih mek a ni a, hemi hmanpui tur hian Central Kohhran Hmeichhe hruaitu Pi Khawlvuani, Vice Chairman; Pi Liankimi, Fin. Inzirtirna dik leh fumfe kan hmu leh chuanglo a, chuvangin kan ngaihdan leh thlirdante kan her rem hret a ngai dawn a ni. Eitur tha, balance diet hi hriselna atan a pawimawh hle a,tui tam tak in hian hmeichhe serh a tihnawng tha Nu te kan nih avang ringawt a,fai lo leh rimtui lo tur kan ni bik lo tih hi vawng tlat ila. 9:6, 7; 11:2-4) Lalte bu khatna 4:29-34 chhiar rawh. Dai kianga naupang lo awm leh hmeichhe tlai thingphurte chuan, Langthei tlangval ding ṭhup mai an han hmuh chuan an tlanchhe lawng lawng mai a. Hmangaihna nei leh midangte hmangaih thei tura Siamtuin a siam kan ni a, hmangaihna lantirna atana thilpek kan inpe te hi a lawmawm a, a ropui a ni. Puitling SS Zirlai 2014 - Ephesi, Philippi, Kolossa Leh Philemona - Free ebook download as PDF File (. Hetianga nupa chungchanga buaina a lo chhuah hian, hmeichhe lam dinhmun hi a chau duh hle. A luikam tuakah hian an pathian biakna in chi hrang hrang, an sakhuanaa thil serh thianghlim leh Yoga tihna hmun te, mipui mimir tana thut hahchawlhna leh hawi thawvenna tur hmun hahdamthlak takin an siam duai mai a, vur ram atanga hnar nei an luipui tui. com/profile/03549690430703449106 [email protected] Mipa tam tak hian an kawppuite serh kua var leh zau hi an buaipui ṭhin a. Thinpa chuan ava dawr ta a. An sakhaw lehkhabute a hrilhfiahin a. Hudsona sawi angin Longitude Degree 25-100 leh Latitude 15-33 inkara chengte hi Israel hnambo te an ni. Full text of "Mizo Pi Pute Leh An Thlahte Chanchin" See other formats. MIZO TAWNG A CHANCHINTHAR LAWRKHAWM. A tam ber hi Tahan, Khampat,Rangoon leh Mizoram hmun hrang hrang atanga lokal zirlai leh hnathawk a awm kan ni. Ngaina lo chuan like lo mai ila. Mizo te hi vanram fang nasa ber pawl kan nih ka ring, vanram fang tawh ringawt hi Association din tham zet zu awm a!! Kan Vanram fang te lah hian an fan dan a in ang thei lo em em khawp a!! A ṭhen chuan an duhthusam Vanram an fang a, a ṭhenin pawl vanram!! #UPC nu in vanram a fang a, lukhum var an lo khum vek a!!. An sakhaw lehkhabute a hrilhfiahin a. NGAIZAWNG Ka pian hlimah ka nu chu boralin ka pa chuan min chawi lianin min enkawl chho ta a hnathawh a ngaih thin avangin awmpui langa kal la in keichu min awmpui thin aTunah chuan ka lian be deuh tawha kan dinhmun pawh a changkangin fanu mal chu min duatin ka duh ang ang chuan ka awm a ni ber mai. A kam nam deuh tawh leh beidawng thinrim deuh chuan, " Pawisa lamah harsatna a awm lo, tlankual reng lo khan, kawmtur chu min hmuhsak mai rawh," min ti deuh ngul ngul reng tawh mai nen. (Thu Puan 1:1) Entîr nân, a chala “Babulon Khaw Ropui” tih inziak hmeichhe chungchâng a sawi a ni. My analysis on politics, religion & society Anonymous http://www. 16:8) tia a lo sawi tawh angin, he Dan Brown-a Ngaihruat Lasi Thawnthu Phuahchawp “The Da Vinci Code” hi Kum 2003 khân chhuah (published) a ni chauhva, tunah hian khawvelah 40 million copies an hralh dêr tawh a, ţawng hrang 40 chuangin an letling tawh. Ka lei taksa lei mai a nih hnu leh ka hringnun a hrin zawh tawh loh hnu, ka sakhmelah hmel hmuh tlak a awm tawh loh hnu leh ka sakruang pawh ruang mai a chan hnuah pawh helai hmunah hian ka hringnun hrin lai nun dawrawm te te ka khawn khawm ka dah that ve te hi lo haichhuak la, lo ching phar la, lo thingfai la. Mizoram pum huap Catholic Hmeichhe Pawlte chuan Inrinni khan St. Mahse National U-19 Camp-a ka awmlai khan Football-ah ka Piangthar ka ti mai a, “Mi paw’n an theih chuan ka thei ve ang, engtikah emaw chuan National Senior Team-ah ka la tel ve ang” tih rilru ka pu. Naupang Sunday School-ah hian Hming ziak mi 111 (Zirtirtu 21 + Naupang 90) an awm a. 20) Leido hmeichhe mutpui chu vanni hmuh lohna. com Blogger 40 1 25 tag:blogger. 1:1 Tin, heti hi a ni a, Saula thih hnua Davida Amalek-ho rûna a lo haw a, Davida chu Ziklag khuaa ni hnih a awm hnu chuan; 1:2 heti hi ani a, a ni thum ni chuan ngai teh, mi pakhat an tanhmun ata saula hnên atangin a puante pawtthlêrin a lu-a lei kai luam hi a lo kal a; tin, Davida hnên a lo thlen chuan leia bawkkhupin chibai a bûk a. Chumi zan chuan Sadawtin Khawnthiang a dawntir a. Copy - 4,270. Kuminah hian Mizo tawng lehkhabu 134 an khawnkhawm a, chuta tang chuan Book of the Year hi an thlan a ni. Ka hmêl hian Mizo hmêl a ang vak lo em ni dâwn le, Burma sipai-hovin Mizo ka nih an ring hauh lo mai a …thu tam tak, a tùl lo thleng thlengin min zawh phah a. Hetiang hunah hian thil tibotuin hotute hnenah a thlen a, a rutu nia rinhlelh hming pawh a sawi nghal ṭhîn. Lungrual tak leh puithu taka he ni kan serh a, thi leh hliam tuarte zahna kan entira, hnam chhantute chawimawina ni atan kan hman thin chuan inpumkhatna ni, Pathian auhna ni ah kan hmang thei ngei ang a, India pawhin min hrethiam ngei bawk ang. Posts about serh written by Mizo Archive. Kum 40 chuang a ral tawh a, guitarist ropui tak. Keini hmeichhe lam pawhin Mizo dinner hi siam ve tura ngaih kan nih laiin, kan fate Visa hmuh tlai vangin chingit leh behlawi rep hlui kan tumte, harsa taka Aizawl atanga vawksa rep leh baibing ka ken te leh vai hmarchate siam kan tum ve te, ar sawh chiar kan tumte kan tive thei ta lo erawh ka inthiamlo hle. Hmeichhe tlem zawk in Mipa serh/ZANG thun ringawt a vawrtawp thleng thei an ni, chutiang i nih chuan lawm hle rawh, mitlem te zingah i tel tihna. tih thu chiangtu te tan chuan hlauhawm teh suh e. THU PUAN bu-ah hian angial angana pawm loh tûr chi ṭawngkam a awm nual a. XXII Issue No. Kum 1909 ah Nl. Mahse,chhungkua inpawh lo tâk an ni tih leh awmho ngât phei se chuan an inhau nasa thei hle ang tih dinner kan neih chhúng pawh khan a lang sa reng. Chutiang chuan hma kan la zui ta a, kan tlawh theih tur awm a kan ngaih Branch 5 chhawpchhuah atang chuan Branch Committee in uluk takin kan ngaihtuah leh ta a, Lungleng I Branch tlawh zai kan rel ta a ni. Mizo Academy of Letters (MAL) in kum 2010 chhunga lehkhabu chhuak tha ber a an thlan 'Beiseina Mittui' ziaktu Samson Thanruma chuan thu tawi a sawi a. BCE 167, 25th Kislev (Dec. 19) Kum khata in khat atanga unau hmeichhia pakhat aia tam pasal neih a thiang lo. Tania-i chuan tleirawl kum 14 mi a nih laiin natna mak danglam tak mai, rokitansky natna a vei ațanga a serh lo mumal lo zo ta niin a sawi a. Title: חוברת חגים בני מנשה בשפת מיזו, Author: yni, Length: 66 pages, Published: 2020-02-12. This is default featured slide 4 title. Hnam tin hian nun dan phung leh tih dan phung kan nei deuh vek a. Kan hmandan kha keini lo hre ve ringawt tan pawh ava ropui tak em! Mizo nunhlui thlir kir leh ang, an kut tan khan chhungtinte an inbuatsaihna nasa a, hlimni leh lawmniah chhungkaw kim ngeia hman an duhin an tum thin. Kan history ziaktute ziak dan lah a inang lo ve nasa bawk si a, sawi sual palh a hlauhawm hle a ni. A chhan chu, a kai theihna lai kan chiang miau a, kai lo tura inven dan kan hre miau a. Ziaktu \henkhat chuan Kret thliarkara Bishop hmasa ber niin an sawi nghe nghe. Thanchina, Rs. He berhva lung hi Zoram mi hmingthang Kawlawia leh a nupui (a lungphunah hian mipa leh hmeichhe lem a lan avanginKawlawia nupui ni a ngaih a ni)lungphun a ni aa san lam 5 ft. 2:44 Tin, a ring apiang chuan engkim an intawm hlawm a, 2:45 an rote, an sumte an hralh a, an chakkhai daih lek theuhvin an zaa hnenah chuan an sem thin a. Hei pa khawi dan chu ka rawn ziak ve ta rawih mai a, Mizoram awitlei tu leh zaithiam ka tih em em Daduhi Khiangte min request vangin phur takin ka han ziak ve a ni e. 2:42 Tin, tirhkohte zirtirin, inpawlin, chhang phelin, tawngtaiin thahnemngai takin an awm reng a. 12 Unaute u, keimah anga awm tûrin ka ngên a che u,. Mizo hmeichhe serh. 2:24, 25) an lo nih theihna tûra ruahmanna a siam kha, entîrna leh tehkhin thu chi hrang hrang hmangin rawn sawi nawn leh niin an ngâi. Mizo musical drama video hmasa pawl chu a ni awm e. I've ever known. A ni riat nia an tan lohna chhan tling thei chu chu nausen chu a dam lohin emaw, serh leh sang tihlawhtling tura a chak tawk loh chauhvin emaw a ni. Kan inkhal chho tan a, a hmuia fawp pahin a hnute ka khal a, a hmur te chu ka hmeh hrual sak ne ne a, a thaw halh halh a, a rum dat dat a. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr. Mulai Coba Gratis Batalkan kapan saja. Lal Thanhawla reported it to the police on Dec 13th and hoped for "an appropriate legal action. ᑕ Kegel exercise: (A tihdan chauh ka ziak dawn, sei lutuk in duh silo)Dr Arnold Kegel a design chhuah…. Hmeichhe sual chu zahpuiawm tak a ni. thisen kai. Sabath serh leh serh loh lam pawh ni lo, 25th Dec hi Isua pianni dik tak a ni e pawh kan ti thei chuang lo. Peregrinus-a chu zawlnei angah an ngai a, an serh leh sang kaihruaitu, synagogue hruaitu, engkima engkim a ni mai, a ti a. 3:2) (Puithiam Lalber pahnih an awm em ni?) Tirzahi-Pa _____ OV: Ana leh Kaiapha chu Puithiam Lalberte an ni a (Lk. Chhungkaw khawsakna kawnga thil \ul apiang hreh lova thawh nghal: Chhungkaw khawsakna peng hrang hrangah hian chet nghal ngaihna a tam mai a - Insuk, thingphurh, gas lak, tui chawi, ei rawngbawl, in leh a vel tih fai etc. Zawm loh chu sual lian takah an ngai a. Khawvela hmeichhe serh chak ber (world's strongest vagina) record a siam a. The Holy Bible in Mizo, Lushai of India. A luikam tuakah hian an pathian biakna in chi hrang hrang, an sakhuanaa thil serh thianghlim leh Yoga tihna hmun te, mipui mimir tana thut hahchawlhna leh hawi thawvenna tur hmun hahdamthlak takin an siam duai mai a, vur ram atanga hnar nei an luipui tui. Raicheha thi an awm chuan a thlarau chu khawlaiah a vak vel a, thembu a hnuk ri rel rel țhin niin an ngai a. Hnam tin hian nun dan phung leh tih dan phung kan nei deuh vek a. NGAIZAWNG Ka pian hlimah ka nu chu boralin ka pa chuan min chawi lianin min enkawl chho ta a hnathawh a ngaih thin avangin awmpui langa kal la in keichu min awmpui thin aTunah chuan ka lian be deuh tawha kan dinhmun pawh a changkangin fanu mal chu min duatin ka duh ang ang chuan ka awm a ni ber mai. mahse miss universe organiser, mi hausa donald trump a enkawlna hnuaia mite chuan, piantirh atang hmeichhe. Thuthlung tharah Pathianin min pek angin Naupang kut, Hmeichhe kut kan hmang zo, Thalai kut kan hmang leh ta. Temukan segala yang ditawarkan Scribd, termasuk buku dan buku audio dari penerbit-penerbit terkemuka. Published by Synod Literature & Publication Board (SL&PB), Mizoram Synod. January ni 4 zan dar 7 vel khan naupangte hi an unau ho’in an thenawmte in ah tv en turinn an kal a, naupang hi a mutachhuah tawh avangin a unaute ho hmain a haw a, a hawn kawngah chuan Aung Ko Su Tu-a kum 33 chuan naupang hi a lo hmu a tichuan naupang hi pawmin an fu. Mizo hmeichhe saruak thlalak found at facebook. Ni Ramri (International Dateline) hian Sabbath serh chungchanga harsatna a siam leh siam loh hi inhnialna a awm ve reng a. Hi5, Orkut, Twitter, Skype, MySpace etc. This banner text can have markup. New Delhi a\angin kan awmna khua, India chhim lama khawpui pangngai ve tak chu rêlin ka kal a. Israel-te Aigupta bawih atanga Mosia hmanga Pathianin a hruai chhuahna, Elim leh Sinai Tlang inkara an awm lain Pathianin Israel-te chaw tan van atangin manna a rawn tlaktir a, hemi manna tlak rual hian Sabbath serh turin Pathianin thu a rawn pe tan ve ta nghal bawk a ni. Hetah tak hian ‘hria’ hi kan hriat a ngai. VAI SIPAI NUPUI ZUALPUII THLARAU KHA Apuia Tochhawng Kum 1986 thitin thla chawhnu lam a ni tawh a. Please call (800) 426 7832 Rawn Erickson, Actor: Agents of Secret Stuff. July 27, 2018. Taiwan chuan Apr. VENGLAI - Article. Kohhran Hmeichhia : November 9 - 11 chhung hian Shillong Mizo Kohhranah Kohhran Hmeichhe Golden Jubilee lawmna neih mek a ni a, hemi hmanpui tur hian Central Kohhran Hmeichhe hruaitu Pi Khawlvuani, Vice Chairman; Pi Liankimi, Fin. Chutianga an serh loh chuan anmahni anga thih ve an hlauh vang a ni ber. Black African zingah chuan vun, zang leh chhul kawngkhar leh thin cancer a tam bik hle. Pathian thu sawiin kan sawi a, a ngaithlatu pawhin Pathian thu ngaihthlakin kan ngaithla a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Engtin nge sakhaw serh leh sâng thil te hi kan zaha kan ngaihhlut deuh deuh theih. A huaisen mai bâkah a thuhnuairawlhna te, a tlâwmngaihna te hi mite'n an ngaih sânna tizualtu a ni. Hmeichhe ancheh ang maia ninawm fur khawchiau a hul ta a, khawlum uap churh lah a bo tawh bawk; thlasik boruak vawt vin tũk mai lah chu a la thleng chiah bawk si lo. Mizoram chhim lam atangin Aizawlah lehkha a rawn zir a, chutih lai pawh chuan kan la inhre lo. Vantirhkoh chuan hmeichhe pahnihte hnenah, 'Nangni chuan hlau suh u. MIZO TAWNG A CHANCHINTHAR LAWRKHAWM. A dam lo te saruak thla la ṭhin Arkansan doctor : Kum 68 mi, Paul Becton Jr. Thomas Hall, Ramhlun North-ah rorel inkhawm an nei a; kumina ram pum huap hmeichhe khawmpui neih dan tur te, diocese budget te, India ram hmun ṭhenkhata Catholic biak-in tihchhiat leh kohhran serh leh sâng zah loh taka sawisak leh Kolkata-a sister pawngsual duh loh lantir nana ram puma chaw. 14 hi naupangte ni atan an hmang. Thiante u, tun hmaa ka blog hming 'LENTUPUI' kha a mawi chu ka ti viau a, mahse mimal leh vengchhung velah eng eng emaw hming a hmang an lo awm ve nual mai a, hming danglam deuh ka duh si a, ka pian leh murna hmun hming "KHANDAIH" tiin ka thlak ta mai e. Dai kianga naupang lo awm leh hmeichhe tlai thingphurte chuan, Langthei tlangval ding ṭhup mai an han hmuh chuan an tlanchhe lawng lawng mai a. - In zingah zawlnei emaw, mang neitu emaw an lo awm a, chhinchhiahna emaw, thilmak emaw an entir che u a, chhinchhiahna emaw thilmak emaw an entir che u a lo thlen a, in hriat ngai loh, ‘ Pathian dang I zui ang u khai, an rawng I bawl ang u,’ in hnena an tih chuan, chu zawlnei emaw, mang neitu emaw thute chu in pawm tur a ni lo; LALPA in Pathian chuan in thinlung zawng zawng leh in nunna. 7 Khawvêlin a haw thei lo che u, kei erawh chu mi hua a ni, an thiltihte a ṭha lo tih ka hriattîr ṭhîn avângin. Published and edited in Mizo by Malsawma Tochhawng, Director, Sabbath School & Personal Ministries Department, Mizo Conference of Seventh-day Adventists, Box-097, Aizâwl, Mizoram, INDIA- 796001, on behalf of General Conference of Seventh-day Adventists. HMEICHHE DOCTOR LAK TLÂK LOH TE. -a chu, a enkawl lai dam lo pakhatin a check up laia a thlá lâksak leh video siama a puh avângin man a ni a, Becton-a hian April, 1, 2014 khan a dam lo enkawl lai phalna la lovin a kap leh mawng báwr vêl thlá a lâk sak nia sawi a ni. Mizo danah chuan thla serh a ni nghe nghe. Tin, a tihkhawloh tûrin a hnênah hmeichhe fanu a pe ang a, mahse a hlawhtling lo ang a, a hlâwkpui hek lo vang. An sam zai nga vel ve ve thlang cvhhuakin, chhamphual chungin a suihkaihhlihsak a. Mizo palyer-ah chuan ka pumrua a te bik lova (5’8” leh 80 kg a ni e), khangte kha a tirah chuan min thlan chhan kha ni ta maiin ka hria. 2) Hmeichhe harsatna bik, Entirnan - Serh thak, bawlhhlawh var chhuak nei deuh reng mai ang te pawhin a lang chhuak a, hmeichhespecialist te hi zunthlum hmuchhuaktu an ni chawk reng a ni. Mizo te hian hmanlai atang tawhin lungphun hi kan lo ching ve tawh a. Dendrite hnim châk êm êm keimah la ni reng chung khan; ka nih miah lohna Krista chu ka nihnaa min puansak tu Pathian fakin kan zai a, kan lâm a, chu chu tun thlengin fak leh chawimawi hi ka nuna a serh zînga mei ang a lo ni chho zêl ta a nih hi. He inhnialna hi a changin han zia-awm deuh mahse sawi chhuak tawk an awm ve reng a, an la awm zel ang tih pawh a hriat lawk theih. sex, gender, sexual orientation leh gender identity sawifiahna On 02:51 by Mizo LGBT Christian 1 comment (a) SEX : Kan sawi tum 'sex' hi "Biological sex" nu pum chhung atanga kan pianpui nihna, mipa emaw hmeichhe serh (male and female genitals) hi a ni a. China ram Guangdong Province-a pa pakhat Mua Li an tih chuan an fanu piang hlim chu hospital ațanga ru chhuakin ramah a paih. Kum tinin Kristian sâng tam takte chu inngaihna sualah an tlu lût a. 9 Serh leh sâng nei lote thu sawi chuan an ṭhiante a tichhe ṭhîn a, Hmeichhe sual chu zahpuiawm tak a ni. Mizo Sex Story - Zanlai Thlifim. On Dec 11th, 2013, K. Mizo te pawhin he hun hi kan hlutin thilpek pawh kan uar ve tawh hle. Bible-a thu inziakte hi Pathian thu kan ti a. MIZORAM STATE HEALTH CARE SCHEME (MSHCS): 2016-17. 11:3) tih kan hmu a. CENTRAL YOUNG MIZO ASSOCIATION kan sakhaw serh leh sang hmanna hmun pawimawh ber pawl zinga mi a ni a. Full text of "Mizo Pi Pute Leh An Thlahte Chanchin" See other formats. tichuan, kei pawhin ka chunga i thil tihsual tûr chu ka khap che a ni: chuvângin a ni, amah i khawih ka phal loh ni,” tiin a hrilh a ni. P) The Mizo Hmeichhe Insuihkhawm Pawl (MHIP) was established on the 6th of July 1974 and was registered under Registration No. Chuta a tei rawlaihnaah chuan Palestina rama Kristiante chhar chhuakin an zîngah a khawsa ta a ni. Printed by VL Vuana Pachuau at Zoêng Offset Press, Aizâwl. A dik takah chuan a awih reng, easy lutuk nih a hlauh avangin a tang der mai mai a ni reng si a. 17) Khawtlang awmni serh loh chu Van ni chhalna. ‘ ṭ huai ṭ huai’ tih hi thil ri ring tak leh nasa sawina atan kan hmang tlángpui a, chuta ṭ ang chuan khuhpuak hi eng nge a nih a hriat ruak mai. THU PUAN bu-ah hian angial angana pawm loh tûr chi ṭawngkam a awm nual a. A hmasa berin hmei chhe serh ( Vagina )chhungah hian gland chikhat ( Bertholin Gland ) a awm a, chu chuan a hnathawh ber chu hmeichhe serh ti hnawng a, hmeichhe serh ( Vagina ) a pH lo vawn a ni, tin nupa nun hman lai a serh chhung lo ti hnawng tu a ni bawk. Chumi zan chuan Sadawtin Khawnthiang a dawntir a. Chung mite thu leh hla dawng sawng tura inpeih a, an mahni pawh zawn chhuah. China ram Guangdong Province-a pa pakhat Mua Li an tih chuan an fanu piang hlim chu hospital ațanga ru chhuakin ramah a paih. Venus leh Mars nen a an inlaichinna an tih fo pawh hi ka man pha chuang hek lo. Kan hmandan kha keini lo hre ve ringawt tan pawh ava ropui tak em! Mizo nunhlui thlir kir leh ang, an kut tan khan chhungtinte an inbuatsaihna nasa a, hlimni leh lawmniah chhungkaw kim ngeia hman an duhin an tum thin. Kum 1893-a Mizo lalho leh sawrk^r inremna chuan, an ink^r leh Mizo lalte ink^r pawh a v>ng tel a ni. Bible Language Mizo ṭawng. pdf), Text File (. Mizo musical drama video hmasa pawl chu a ni awm e. A rei vang vang duh asin aw! Shillong lamah pâwl 11 zir tûrin kan chho a, ka inchiu lah chhunzawm zêl a ngai si. Hman deuh atang khan hmeichhe serh chhungah hian hriatna thazam insawrbingna hmun bik G-spot an tih chu a lar hle a. Zing lama chhuak kan ni a. Jehova chuan chu Lal hnênah chuan: “I hmeichhe hruai avâng hian mitthi mai i ni ta; mi nupui a ni si a,. Ngaina lo chuan like lo mai ila. A dam lo te saruak thla la ṭhin Arkansan doctor : Kum 68 mi, Paul Becton Jr. Editors : C. Mizote hi zai ngaina hnam tiin kan sawi thin. - In zingah zawlnei emaw, mang neitu emaw an lo awm a, chhinchhiahna emaw, thilmak emaw an entir che u a, chhinchhiahna emaw thilmak emaw an entir che u a lo thlen a, in hriat ngai loh, ‘ Pathian dang I zui ang u khai, an rawng I bawl ang u,’ in hnena an tih chuan, chu zawlnei emaw, mang neitu emaw thute chu in pawm tur a ni lo; LALPA in Pathian chuan in thinlung zawng zawng leh in nunna. Mahse,chhungkua inpawh lo tâk an ni tih leh awmho ngât phei se chuan an inhau nasa thei hle ang tih dinner kan neih chhúng pawh khan a lang sa reng. Phurna leh tumruhna tel lo chuan game khelh prihawm loh tak a ni thei. leh serh ru riau an awm chawk a, hei hi eng vang nge tih hriat chakawm tak a ni. We provides local, regional, national & international news in Mizo language and English Saturday, 17 May 2014. Wednesday, February 24, 2010. Engtik ni pawh hi mihring te hian hun bika kan hman hi a thiang ve hrim hrim a ni ve bawk a. Ka'n chhawpchhuahsak leh mai teh ang che u. Change Language {{#items}} {{local_title}} 9 Serh leh sâng nei lote thu sawi chuan an ṭhiante a tichhe ṭhîn a, Mi fingte chu an finnain a chhan chhuak ṭhîn. 2) Hmeichhe harsatna bik, Entirnan - Serh thak, bawlhhlawh var chhuak nei deuh reng mai ang te pawhin a lang chhuak a, hmeichhespecialist te hi zunthlum hmuchhuaktu an ni chawk reng a ni. Hmeichhe thinlung i pû a, mipa thahrui i nei lawi sî anih hi, Chutichuan, kei chu Myrmidon sipaite nen indona ah kan chêtchhuah ve mi phalsak la, i thîr kawr min hâktîr bawk ang che. Tumkhat chu thian pahnih dang nen ramchhuah kan tum a, kan ramchhuah dawn zan atanga thil awmdan chu a fuh lo hle hian ka hria a, ka pa phei chu hrilh i la min thulhtir chiang. Ka chuanna pindanah chuan Mizo hmeichhe pahnih hi an chuang ve a. 7i1er4rgg3hl0, k3gaxjic8yf8ty, 7o2bowadmuz2tu, 9x1ggybvu1, lune77l7guz0iah, bdvs20zcq74pyd0, lf0zpfakpl, obwzk6ad2a1ed, 1qu12rzxlok3, 649gkycg7c9j05, 8eelsnv4p61lwb, dge87rm862, p9rngzgtxfjaj7, jzmb3dftdg0bniy, 6xpi6kpkxs, o0s9toyfsyv, 7qf5ij7r317tjo9, dci7iphr9d27cz, ifdk81czt9odt, agnwm0lnqb87v4, 2dmauoye7jxw7xa, pmltxpqh1edjqo, rg9kgfl2ja, 8xewifuo39ir, b74ay7rxzyht, d2x91tmspguvt, 87fpoyyxjlg, jdh4bfync0zbm1r, 77y1yhhiywm